"Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr." A.C.Westly

onsdag 30. juni 2010

Kule typer hjem fra England!

Så, fikk vi endelig guttene våre hjem igjen, etter 5 dager i det store utland! - og la det være sagt med en gang: -  de ble glade for det nymalte gulvet! :) 
De hadde masse opplevelser å fortelle om, og masse søvn å ta igjen...akkurat som det skal være. Med seg i bagasjen hadde de også disse fire kule bade-typene fra zoggs! Akkurat slike vi har leita etter en god stund, faktisk...
Det er altså bade-leker, eller mer bestemt dykke-leker, dette her. Fargeglade "pinner" som står fint på hav- eller basengbunnen, og er ideelle for små krabbelurer som skal øve seg på å svømme nedover med øynene åpne! 
- Jubel og glede, - sommerferien nærmer seg skritt for skritt!!!! 

tirsdag 29. juni 2010

Finn et strå...

Det var tirsdag, og vi kjørte sammen hjem etter en dag på jobb for mor og fotballskole for vesla. Når vi åpnet bildøra hjemme fikk vi begge se at det rett utenfor døra stod de lekreste, runde, røde markjordbær. - Mmmmmmmm......
Vi tok oss like gjerne en tur i nærområdet etter middag, og fant jordbær i massevis!!! 
Strået ble helt fullt...
...og det samme ble den lille smultron-skålen fra Bruka som jeg fant i Sverige i våres. Den har en blå bror til blåbær, -  ekstra søte med så fine bær oppi.
- Løp til ditt eget smultron-ställe, hvis du ikke alt har gjort det. 
Nå er jordbærene modne! 

mandag 28. juni 2010

Plantekveld

Dagen nærmet seg da englandsfarerne skulle komme hjem. Mer og mer kjente mor og vesla at de virkelig gledet seg til å få dem hjem igjen.
I kveld satte vi i gang og plantet i den store krukka utenfor inngangsdøra.
En oppstammet Hortensia fikk selskap av frøknene fuchsia og noen nye lavendel-typer som visstnok skal være tiltrekkende på sommerfugler...
Og selvsagta måtte det knipses litt...
God mandag til alle! 

søndag 27. juni 2010

Når katten er borte...

Vesla og mor jobbet hardt i to dager, og på lørdag morgen kunne de si seg ferdige og fornøyde. 
Kjøkkengulvet var forandret fra et mørkt, slitt furugulv til en lyseblå, blank flate...Forandringen var kjempestor!!!!
På søndag ettermiddag kom arbeidsjentene hjem igjen og kunne gå på det nye gulvet for første gang.
 Pus prøvde forsiktig med den ene poten før hun våget seg utpå...Hva var dette? :) 
- Mamma, - det er SÅ gøy at dette har skjedd, og særlig at det har skjedd akkurat på DENNE  dagen!!! ropte jenta gledesstrålende, mens hun viftet med bena!!!
Kanskje blir det både lettere og gøyere å vaske gulv etter dette? -  tenkte mor...
En sulten huskatt overvant redselen for det nye gulvet og kastet seg gupsk over maten sin.
Spiesplassen var uforandret, og kattematen like god - gudskjelov! Mor smilte over hele fjeset sitt! - Nå blir guttene overrasket når de kommer hjem, - så sant de ikke sjekker bloggen fra England da...? 

fredag 25. juni 2010

Noe i gjære...

Far og storebror skulle ut på tur. De hadde gledet seg lenge til å dra til England med skolekorpset, og nå var tiden kommet. Litt misunnelige satt jentene igjen hjemme alene...
hva skulle de finne på nå?
Mor satt og ddrakk kaffe i morgensola og heklet noen små runde lapper som ingen visste
hva skulle bli for noe...Plutselig så hun så lur ut i fjeset,- og vesla skjønte at nå var det gode ideer på gang...
- Vil du være jobbejente sammen med meg i dag, vesla? spurte mor. Så overrasker vi guttene skikkelig når de kommer hjem? Det ville krabbelurejenta, og dermed dro de til malerbutikken.
Det ble en lang, morsom arbeidsdag...og i morgen blir trolig overraskelsen ferdig...

torsdag 24. juni 2010

Stygge andunger...?

Ikke før har meise-ungene som vi hadde i hagen forlatt fuglekassa, - så dukket det opp en ny fjærkledd familie hos Krabbelurene.
Herr og fru svane har sju skjønne grå nøster som forsiktig padler nedenfor bryggekanten.
De er kjempefine, og så søte at man umulig kan kalle dem stygge andunger, vel? 
- Og selv om mor og far hveser sint for å beskytte dem, er jo svaner vakre skapninger. Det kan ingen ta fra dem.
En liten svanebror og -søster ser seg om i verden med nye, sorte øyne.
Snart kommer vi ned med mere brød til dere! 

onsdag 23. juni 2010

St.Hans drømmer...

Så var det St.Hans aften. Fjordlingen ble pyntet med bjørkeløv og jasmin, før den putret fornøyd utover fjorden. Med nesa mot mormor og morfar og tante på hytta, - og det norske flagget nesen logrende bak...;)
Vi spiste spekemat og frotset i årets første jordbær med fløte og sukker...mmmmmm....
Selvsagt måtte vi plukke sju ulike blomsterslag, - som under puta i natt skal bringe fram drømmer om veslas kommende ektemann...- Spennende, ja...!!! 
Vi kjørte hjem i skumringen, og telte alle bålene vi så langs land. 
En fin St.Hans for Krabbelurene, ble det...

tirsdag 22. juni 2010

Kvelden før St.Hans...








- Hva er bedre stemningsskaper før morgendagens St.Hans for en som er glad i både blomster og akvareller, enn høytlesning fra Elsa Beskows deilige barnebok "Blomsterfesten"...? 
Vi leser den omigjen og omigjen...

Ha en god kveld! 

søndag 20. juni 2010

Svigermors gave...

I vinter fikk jeg en "gave" fra svigermor. En bærepose full av rester av bomuldsgarn...he..he..
- I tilfelle vi kunne finne på noe lurt å bruke det til...hun hadde nemlig gitt opp selv...
Dere som har fulgt med her en stund så jo de små påske-kjerringene som ble laget tidligere i våres. Dette er neste avkom av resteposen...grytekluter og kjøkkenhåndkle...
- Jeg må nesten le!
- Ikke er det særlig kreativt, ikke er det særlig fint utført (jeg kan jo egentlig ikke hekle...), og mange ser rart på meg når jeg sier at jeg faktisk hekler og strikker kjøkkenhåndklær...

Men at det er en nyttig ting kan ingen komme fra, - og når jeg hang dem opp i plommetreet for å bli foto-modeller ble de ganske glade og fornøyde både grytelappene og håndkleet. 
Jeg får bare si takk til svigermor, - og posen er langt fra tom ennå. Kanskje kommer det flere kjekke ting før den er brukt opp...

lørdag 19. juni 2010

For kjærligheten...

Inspirert av det svenske bryllupet, ble det kake til kaffen i dag! Og om vi ikke er så voldsomme royalister, så kan vi uansett feire kjærligheten uten å nøle! I anledning dagen var det stor stas å konstatere at begge småjentene blir gift de også, - i allefall om vi skal dømme utfra kakestykket...:) 

- En god og romantisk lørdagskveld ønskes alle!

fredag 18. juni 2010

- Rent bord!

I maaaange dager hadde det store bordet i spisesstua vært fullt av gamle bilder. Fotoalbumer og limstifter fløt utover, - men mor ryddet ikke. Det skulle ikke ryddes før alle bildene var satt inn...basta! Dermed ble det veldig deilig når det endelig en fredag var et tomt, nyskurt bord som møtte de som kom hjem fra jobb og skole.  Det var nesten som om rommet ble større...

Denne skåla tror jeg er kommet fra svigermor. Den er fra Figgjo, og jeg er veldig glad i den.
Nydelig kompassrose inni.
Smørblomster er en kort, intens lykke. De drysser nesten så fort de kommer i vasen, - men bare gleden ved å plukke de sprø, slanke stilkene er verdt det! Her fikk de selskap av Kjempemarikåpe fra hagen, som straks blomstrer nå. 
Krabbelurene går inn i en planløs helg. Været avgjør om det blir båttur eller svensk bryllyp eller fotball-vm på tv...Kose oss skal vi uansett.
- God helg til alle blogg-lesere! 

onsdag 16. juni 2010

- Hva fant du nå, da...?

Det var sommeravslutning for klasse 1 a. Alle familiene møttes i skjærgården,  med tepper, grillmat, kaker, kaffe og krabbesnører. 
 
Praten gikk livlig. Unger sprang barbeint i grønt grass. 
Plutselig fikk mor øye på en plante som skilte seg fra de andre. Hva var dette? Kunne det være Kvann? I såfall var det noe hun hadde lest om i årevis og aldri helt visst hva var...Det ble plukket en god bukett, - til mange foreldres store skrekk! 
- Hjelp!!! Er ikke det en sånn man får store sår av ....??? 
- Nei, noen sår fikk vi heldigvis ikke, - og etter å ha lest seg opp på nettet var mor og bror ganske sikre på at det må være Kvann vi har funnet. I såfall er det jo en urgammel nyttevekst som visstnok smaker bra sammen med blant annet rabarbra.
- Jeg fant, jeg fant...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...